Nicușor Dan
Impreuna cu alti membri fondatori, am infiintat Asociatia Salvati Bucurestiul in anul 2008. Imi doresc sa traiesc intr-un oras in care fondurile publice sunt folosite corect. Pana atunci, sunt implicat intr-o serie de procese si proiecte prin care incerc, pe cale legala, cu ajutorul echipei asociatiei, sa fortez administratia locala si Primaria Bucuresti sa respecte legea. Luptam impotriva saracirii orasului, impotriva distrugerii lui de catre rechinii imobiliari, impotriva coruptiei administratiei locale dar si impotriva proiectelor de arhitectura si urbanism care desconsidera drepturile cetatenilor orasului Bucuresti.
Oana Poenaru
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul m-a cucerit iremediabil de 4 ani încoace şi, chiar şi atunci când am decis să mă relochez în Cluj cu câteva luni în urmă, renunţarea la rolul meu în Asociaţie nu a fost o opţiune pentru mine. Aici am învăţat cel mai bun drept din câte se practică în „piaţă” şi mi-a fost mereu uşor să îmi profesez meseria învăţată la Facultatea de Drept având confortul psihic că sunt de partea bună a baricadei iar conştiinţa mea nu are de suferit cum se întâmplă, poate, pe la casele mai mari. Amintirea mea cea mai puternică este legată de cazul Dudeşti 94 de care m-am ocupat şi unde am avut o victorie importantă. Acolo am interacţionat cu o familie de cetăţeni simpli, oneşti, care, fără nicio vină, s-au găsit în situaţia nedreaptă de a fi afectaţi de un colos de clădire şi de a trebui să cheltuiască mulţi bani pentru procese şi avocaţi. Într-un cuvânt, oameni aflaţi în cel mai bun exemplu de situaţie de nedreptate. Cel mai frecvent lucru auzit de la ei a fost că toate speranţele lor stăteau în ajutorul nostru, iar, mie, acest lucru mi-a dat încredere că munceam pentru valorile corecte.
Anca Vlăduță
Salut! Sunt Anca, locatar (uneori și lăutar fără talent) de București. Mai formal, sunt avocat în cadrul Baroului București și cloaborator cu Asociația Salvați Bucureștiul de prin vremurile în care bucureștenii se întâlneau seara să bată sticla de plastic în asfalt. Mi-a plăcut să nu fiu avocat al societăților comerciale, ci avocat al societății civile. Am avut norocul să dau de Salvați Bucureștiul. Aici îmi place că munca noastră nu se rezumă strict la a salva monumente istorice. Întregul proces de „salvare” este un exercițiu de implicare civică. Am avut avut ocazia să cunosc oameni și obiceiuri care mă fac tot mai convinsă că „se poate”. La Asociație, fericirea personală se împletește de minune cu cea profesională: dezbaterile noastre aprinse pe probleme de drept duc la stoparea proiectelor care ne ciopârțesc orașul.
Simona Calapodescu
Ne-a cerut ajutorul un inginer în etate de peste 90 de ani. Ca pe vremea dumisale, a scotocit toate bibliotecile și arhivele și a bătut la mașină un memoriu prin care lămurea situația juridică a unui imobil controversat, fost sediu de muzeu. A luat la pas toate instituțiile abilitate și a depus memoriul în speranța că ar putea obține un rezultat. La Salvați am văzut că oamenilor le pasă de orașul lor și că au impulsul de a apăra lucrurile în care cred, iar când se descurajează sau se confruntă cu obstacole, găsesc sprijin în optimiști ca ei. Cred că avem nevoie să fim mai conștienți de existența acestei comunități ai oamenilor civici și să ne declarăm mai des aparținători ai ei.
Ana Ciceală
Asociatia Salvati Bucurestiul a insemnat pentru mine, pentru foarte multa vreme, o raza de lumina constanta in marea foarte intunecata a haosului bucurestean de zi cu zi. In momentul in m-am alaturat echipei Salvati Bucurestiul nu stiam de exemplu ca o mana de oameni inimosi incearca sa rezolve, curajos si in ciuda oricaror incercari de descurajare, probleme care pentru un profesionist venit din privat ar parea insurmontabile. Intre timp, am descoperit, inspirata de exemplul colegilor mei, resurse in mine insami pentru a face fata acestei provocari: incercarea de a-i ajuta in ceea ce fac cel mai bine, aducerea legii mai aproape de dreptate in contextul unei metropole prea putin iertatoare cu locuitorii sai. Pentru mine, atunci cand unul dintre nenumaratii cetateni care vin spre asociatie pentru ajutor legal reuseste sa confrunte cu succes fiara administratiei locale si mafia ascunsa care o conduce din umbra si profita de pe urma acesteia, raza aceea de lumina se transforma intr-o zi insorita.
Larisa Stancu
Buna, eu sunt Larisa Stancu. Îmi place să invat mereu lucruri noi şi sa fac ceea ce mă face fericită si libera. Iubesc agitatia marilor orase dar si frumusetea lor ce izvoraste din istoria fiecarui coltisor pe care il strabat. Pentru ca Bucurestiul m-a primit cu "bratele deschise" in urma cu 10 ani, e randul meu sa ajut la "salvarea" orasului in care locuiesc. Cu multa speranta si optimism m-am alaturat oamenilor frumosi din Salvati Bucurestiul pentru a trece de la dorinte la fapte concrete si a-mi petrece un timp de calitate in cele 8 ore de munca . Cred ca pentru a face diferenta in viata celor din jur, nu trebuie sa fii stralucitor, bogat sau frumos, este suficient sa iti pese si sa te implici!